Børn og Gamle

Der har været et program der hedder “Børnechok på Plejehjemmet”.

For det første vil jeg gerne rose dette program, for ærligheden i, hvor forskellige mennesker, gamle som unge, kan være! Dernæst ramte programmet mig lige i hjertekulen❤️ Så livsbekræftende og så utroligt, at emnet ikke er blevet taget op tidligere, på landsplan.

Til jer der ikke har set og ikke vil se programmet, kan jeg kort forklare: En flok børn fra en børnehave, besøger igennem to uger (mener jeg) en flok gamle mennesker på plejehjem og de interagerer sammen til morgensang, de spiser frokost sammen og laver forskellige aktiviteter sammen hver dag. Blandt andet bliver plejehjemmets gnavpot en meget gladere mand, den søde, demente Magda der før sad for sig selv og følte, at ingen kunne bruge hende til noget, liver op! Og en kær mand der ikke har så meget sprog og ofte er ked af det, var pludselig meget gladere… Oveni det får børnene nogle suveræne venskaber og en forståelse for det at være gammel, syg eller lignende.

Jeg ved godt det lyder lykkeligt alt sammen og jeg har bestemt knebet en tåre eller to (læs: stortudede nærmest) mens jeg så programmet!!

Min kære mormor og morfar som jeg er heldig at have endnu, samt have et tæt forhold til!

Udover min, af natur, store følsomhed! Så rammer emnet mig, jeg er uddannet SoSu-hjælper og har arbejdet på 3-4 forskellige plejehjem. Jeg er selv mor og har også arbejdet som barnepige siden jeg var 9 år samt i et par børnehaver. Dette emne er så ekstremt vigtigt!!!!

Jeg ville ønske der lige stod en masse vigtige mennesker med en kæmpe pose penge. Hvis dette skete, ville jeg være den første til at organisere og lede et hus, der både fungerede som børnehave og plejehjem på samme tid💪🏻👌🏻❤️

Det er bevist af mange omgange, jeg har endda set med egne øjne, at det gør noget helt særligt ved både gamle og unge, at interagere med hinanden på den måde. De ældre liver op, på samme måde som hvis en hund kom ind på et plejehjem (for dem der da kan lide hunde)… Forskellen er blot, at de fleste kan lide børn og selv dem der tror de ikke kan, kan være dem der får det tætteste forhold/venskab med børnene😊

Min momse og jeg der, helt tilfældigt, havde kjoler på magen til hinanden forrige jul! (Og ja, den klæder mon gamle mormor bedre end mig som gravid I Know😉)

Derfor, kender I nogen der har en masse penge de mangler at investere, så står jeg klar til at lave det fedeste hus, til glæde for børn, ældre og alle forældre og pårørende🤞🏻

XoXo

Skriv et svar